marți, 28 octombrie 2014

Chocolate banana cake



Chocolate banana cake sau Negresa preferată

     Este o Prăjitură cu P mare, zic eu, care se prepară ușor, nu ia prea mult timp, nu necesită ustensile sofisticate și e un adevărat deliciu pentru cei ce adoră ciocolata. Am găsit-o într-o zi cînd nu știam ce să fac cu niște banane care s-au cam prea copt stînd în coșul cu fructe. Și am descoperit-o! Moale, pufoasă, intens aromată și cu o glazură care efectiv se topeeeește in gură. Am văzut și am gustat diferite negrese- cu fructe, cu dulceață, cu bezea, cu creme, decorate cu pudră sau cu ciocolată, neagră și albă, am văzut negrese negre și am văzut negrese maronii. Însă cea mai bună, e cea preparată după rețeta de mai jos! Și! Să vă zic din start secretul!  Cel mai important detaliu, după mine, e cacao de bună calitate! Eu am folosit-o pe cea de la Dr Oetker.




Ingrediente:

400g Zahăr
245g făină
75g cacao pudră
1.5 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
0.5 linguriță sare
2 ouă
2 banane
240ml apă (fiartă, călduță)
120ml lapte
120ml ulei fără miros
1 linguriță esență de vanilie
200g ciocolată neagră (amăruie)
170ml smîntînă dulce
1 lingură unt (14g)



Mod de preparare:

 



   1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
Mixați intr-un bol toate Ingredientele uscate-
făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
sare și cacao pudră.
  



  2. Pisați bine bananele, adăugați ouăle și amestecați bine cu un tel. Puneți apa caldă, laptele, uleiul și Esența de vanilie, mixînd bine cu telul.
 
   3. Încorporați Ingredientele umede la cele uscate, amestecând bine, să primiți un aluat lichid și uniform, fără cocoloașe( în imagine se văd bule de aer).

     4. Alegeți o formă în care ve-ți  coace prăjitura ( rotundă, pătrată, dreptunghiulară... Oricare ținînd cont că blatul va crește în volum de două ori și mai mult), ungeți forma cu unt sau ulei și turnați aluatul primit.
   5. Dă prăjitura la cuptor pentru 45-50 min. Verificați cu un bețișor mijlocul, sa fie copt. Scoateți și lăsați să se răcească complet. Răsturnați pe platoul din care va fi servită.

   6. Preparăm glazura. Rupeți bucăți mici ciocolata într-un bol adînc. Într-o cratiță  se pune smîntîna dulce și untul, care trebuiesc amestecate cu telul încontinuu și încălzite ( important e să nu ajungă la fierbere). Turnați smîntîna peste bucățile de ciocolată, mestecați cu telul pînă obțineți o cremă fină. Dacă vreți, puteți să bateți crema cu mixerul pentru a obține o glazură mai pufoasă( dar e destul de delicioasă și fără această procedură)
 
   7. Turnați glazura peste prăjitura răcită și întindeți-o cu un cuțit sau o lingură. Puneți-o la frigider să se prindă crema un pic și o puteți servi! Bon Appetit!
   Am gătit prăjitura împreună cu Alina, sora mea și ca de fiecare dată am primit o maaaare plăcere de la proces, dar mai ales de la rezultat. Pentru că ieri a fost hram în Ialoveni, noi am făcut și mici decoruri pentru a-i da haină de sărbătoare. Am trecut niște căpșune ( din acelea pe care le-am pus vara la congelat) prin ciocolată topită, albă și neagră, pe care le-am aranjat deasupra. Dar credeți-mă, e îndeajuns de bună fără oricare pompoane!


      În timp ce Negresa se cocea la cuptor, noi am mai meșterit un desert! Ce se ascunde sub vișine și cum se prepară cel de-al doilea desert, vă povestesc în următoarea postare! See you!








4 comentarii:

  1. Draga Irina Negara, de mult timp asteptam ca cineva sa ma inspire sa gatesc un desert delicios precum al tau, neaparat incercam reteta. Multa inspiratie in continuare in ceea ce faci! O sa urmaresc cu placere blogul tau pentru alte postari interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci! Sper ca si celelalte o sa te inspire! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte gustos,multumim!Asteptam si alte retete!!!!!!

    RăspundețiȘtergere