duminică, 26 octombrie 2014

Pancakes cu fructe de pădure

Pancakes cu fructe de pădure

  
      În română- clătită, rusă- blin, engleză- pancake, spaniolă- tortita, francezā- crêpe, bulgară- palacinca... Fiecare le spune şi le găteşte cum vrea, avînd diferită formă, consistență, gust şi aspect.
       Azi alegem să pregătim şi să vorbim despre Pancakes! Pentru că e duminică, pentru că e dimineață, pentru că ne place bunişorul şi pentru că de ce nu?! ;) Acestea pot fi servite în orice moment, calde sau reci şi cu o mare varietate de garnituri sau umpluturi. Printre cele mai populare: pancakes cu porumb proaspăt; cu bacon crocant sau pancetta; afine; banane; mere coapte; ciocolată rasă şi clasicile pancakes cu sirop de arțar.











La fel de variate sunt şi rețetele pentru prepararea lor, 
dar am încercat să o aleg pe cea mai sănătoasă, 
cu mai puțină făină şi unt.



Ingrediente:


200g făină pentru clătite
1lingură de masă praf de copt
1vîrf de cuțit de  sare
1lingură de masă zahăr
1ou
300ml lapte
1lingură de masă unt (topit si racit)
ulei de floarea soarelui sau unt pentru prăjit
miere
150g fructe de pădure


                                                                     Mod de preparare:
 




   1. Mestecăm făina,praful de copt și sarea intr-un vas mare . Batem oul cu laptele , facem gaură în centrul ingredientelor uscate și adăugăm  treptat laptele, pîna primim un aluat gros și neted . Batem aici untul și adăugăm atent jumătate din fructe. 

  



  2. Punem o lingură de ulei sau o bucățică de unt într-o tigaie mare, care nu lipește. Turnăm  un polonic de aluat în tigaia bine încălzită, prăjim 3-4min la foc mediu, pînă apar bule de aer pe partea de sus și le întoarcem să le gătim încă 1-2min pe cealaltă parte. Servim cu miere și restul fructelor!






     Iată ce am primit eu! Evident că în poză nu se vede cum cuuuurge siropul de arțar și se prelinge pe vaporoasele pancake-uri, pentru ca acesta nu e aici. E pe raftul magazinului și costă 250 lei pentru 150ml. Așa că... cu miere de albine a fost taaare bunișor!



2 comentarii: