Cum am promis, vin să dezvălui cea de-a doua rețetă din cele pregătite de hram. Această prăjitură face parte din categoria celor pe care le vezi la magazin și crezi că nu o să îți reușească niciodată acasă. Însă, m-am convins că nu aveam dreptate gîndindu-mă așa. Secretul e simplu ca de fiecare dată- produse de calitate și respectarea indicațiilor. Și mai e ceva- gelatina! Trebuie să știi cum să o prepari, iar pentru asta e nevoie doar să întorci pachetul pe verso, urmînd pașii propuși. ;)
Ingrediente:
Pentru blat:
5ouă125g zahăr
3 linguri făină
1 lingură cacao pudră
1 plic praf de copt

Pentru cremă:
250g brînză de vaci100g iaurt
150g smîntînă
200g zahăr
coaja și zeama de la o lamîie
1 plic gelatină alimentară
200ml frișcă lichidă
2 linguri mac

Pentru jeleu:
400g vișine2 plicuri gelatină alimentară
Mod de preparare:
Pentru blat:
Puneți cuptorul să se încălzească la 180 grade. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu mixerul la viteză mică pînă se fac spumă, apoi adaugă zahărul și batele la viteza maximă. Cînd se întărește masa, adaugă gălbenușurile pe rînd, făina amestecată cu praful de copt (cerneți cîte puțin) și cacao pudră, amestecînd prin răsturnare cu atenție. Toarnă compoziția într-o tavă acoperită cu hîrtie de copt și pune-o în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 min. Cînd e gata (verificați cu un bețișor mijlocul), scoate blatul și pune-l să se răcească complet.
Pentru cremă:
Cît timp se face blatul (sau chiar cu o oră înainte), pregătiți crema. Se mestecă cu mixerul brînza de vaci, iaurtul, smîntîna, zahărul, zestul de lamîie, sucul acesteia și gelatina preparată conform indicațiilor de pe plic ( se pune la înmuiat cu 100ml apă rece pentru 10min. Se mestecă pînă se dizolvă complet în bain-marie, iar temperatura să nu depășească 60grade). Puneți compoziția la frigider pentru 2-3 ore să se întărească. Cînd e destul de închegată, bateți frișca pînă se întărește, puneți două linguri de mac și încorporati-o în crema cu brînză, mestecînd atent să nu scadă din volum. Turnați peste blatul complet răcit.
Irina ce frumos arata!! Tu descrii totul atit de clar, ca devine tare insirational!! Multumesc!
RăspundețiȘtergere