duminică, 23 noiembrie 2014

Sufleu cu castane


     Castanele le asociaz cu curtea liceului pe care l-am absolvit și cu plimbările de seară pe străzile Parisul. Două locații, puțin spus, diferite. E păcat să treci prin acel oraș și să nu cumperi o pungă cu castane coapte, să mergi spre Arcul de Triumf din Paris și să le ronțăi admirînd totul din jur. De fapt, eu de acolo am aflat- castanele se și mănîncă, iar  cele de pe aleile noastre sunt cu totul alt soi și nu sunt comestibile. Așa că nu vă grăbiți să dați fuga afară spre a le căuta, mai bine mergeți la supemarket- acolo le găsiți cu siguranță, ei nu chiar cu siguranță, dar încercați!

Ingrediente:

24 castane
250 ml lapte
100 g zahăr pudră
125 g unt
3 ouă
1 baton de vanilie













Mod de preparare:

     Punem în cuptorul preîncălzit castanele pentru 30 min. Facem  tăieturi in formă de cruce pe fiecare din ele, pentru a ne fi mai ușor să le decojim cînd sunt coapte.

     Castanele curățate, le punem în cratiță să fiarbă, la foc mic, cu laptele și batonul de vanilie (îl tăiem în două de-a lungul, scoatem cu vîrful cuțitului semințele, le punem în lapte, dam drumul și batonului acolo). Mestecăm continuu pînă se absoarbe tot laptele, adăugăm zahărul pudră care trebuie să fiarbă cu castanele pînă se îngroașă. Scoatem de pe foc pireul de castane, adăugăm untul și mestecăm pînă se topește. Între timp, separăm albușurile de gălbenușuri, adăugăm la pireu cîte un gălbenuș, amestecîndu-l de fiecare dată bine înainte de a-l pune pe următorul. Batem două albușuri spumă, le punem la masa obținută, mestecăm de jos în sus pînă se uniformizează.












     Ungem formele cu unt, turnăm amestecul și umplem tava în care stau formele astfel încît apa să ajungă la jumătatea formelor de sufleu. Coacem 25 min la temperatura de 190C. E simplu! Baftă!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu