joi, 16 aprilie 2015

Masterclass culinar "Philadelphia Rolls"

     De ceva timp am descoperit un proiect culinar al unui tînăr bucătar, Dmitri Petrenko, care oferă cursuri de gătit în weekend și mi se pare tare reușit, pentru că ai ocazia să socializezi, să înveți mici secrete culinare, să afli noi metode de preparare, dar și să înveți a găti chiar dacă nu prea ai ținut pînă acum un cuțit în mînă. Am vizitat și eu unul din aceste masterclass-uri și anume cel de pregătire a roll-urilor Philadelphia, unde Dmitri Petrenko, împreună cu sushi chef Серёга Куценко ne-au învățat cum să le facem. A fost pe bune distractiv! Iar cel mai important e că după ore bune de învățat, gătit, povestit, băut cocktail-uri, glumit și bineînțeles hlizit mi-au ieșit niște roll-uri ADEVĂRATE! Deci nu erau perfecte la capitolul vizual, însă vă asigur că aveau anume acel gust ca la restaurant și asta poate confirma cel mai pretențios și mîncăcios de sushi din Chișinău- Andrushka, acela care Adrian Ursu, care jumătate de Philadelphia eu și jumătate el, care Moldova are Talent. :D :D :D
   Să vă arăt pozele. Nu de alta, dar n-o să mă credeți.



Învățăm să tăiem somonul
     Mai jos- despre cocktail-ul Côte d'Azur, care se prepară ușor și rapid, dar care e revigorant și foarte energizant, mai ales într-o dimineață de sîmbătă cum era aceasta. Vă împărtăș secretul acestei licori gălbui cu speranța că îl veți întrebuința vreodată, dar cu măsură.
Cît de simplu poate fi...
# 1 măsură de vin alb (chardonnay în cazul nostru)
# 1/2 măsură Sprite
# suc de lămîie
# cîteva felii de lămîie care să plutească și să dea culoare
# cîteva frunzulițe de mentă proaspătă (de aveți în grădină sau ghiveci poate, că noi nu am avut)
Șiii
Voilà! Serviți cu plăcere, dar nu uităm de cantitatea admisibilă!



Nana Olga și eu- marele gospodine))

Sushile făcute de mineeee :P
       A fost o zi plină de amuzament și agrement. Eu și încă cîteva persoane ce mă înconjoară suntem nespus de fericiți că putem economisi pe sushi de azi înainte, dar și că avem un motiv în plus să ne vedem la prînz sau cină. Vă recomand cu tot dinadinsul să mergeți la aceste cursuri și sper să ieșiți de acolo la fel de fericiți și mulțumiți de sine.
     P.S. Următorul seminar puteți învăța cum se prepară adevăratele paste cu fructe de mare. Cui îi plac fructele de mare? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu