sâmbătă, 1 august 2015

Vită Stroganoff

Inspirat din cartea celui mai iubit bucătar "Gătește în 15 min cu Jamie" și adaptat la produsele ce le găseam în frigider. Dacă aș folosi un robot de bucătărie pentru a mărunți ingredientele necesare și pe restul le-aș avea pregătite, atunci cu siguranță mi-ar lua 15 minute. Chiar și așa, nu trecu mai mult de 20-25 min pînă totul era gata de a fi servit.

Ingrediente:

Orez
1 cană (300g) de orez integral cu timp de fierbere 10 min
   sau orez basmati
1/2 legătură de cimbru proaspăt

Murături

2 cepe mici
1 mînă de castraveciori conservași în oțet
1 legătură de pătrunjel

Stroganoff
300 g ciuperci
ulei măsline
3 căței de usturoi
500 g mușchi de vită fără grăsime
1 linguriță cu vîrf de boia dulce
1 lămîie
1 strop de coniac
4-5 linguri cu vîrf de iaurt natural degresat











Mod de preparare:

     Într-o cratiță mijlocie, puneți 1 cană de orez, două căni de apă clocotită, cimbrul, sare și piper, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă amestecînd ocazional. Feliați cepele și castraveciorii în robotul de bucătărie, dacă nu îl aveți sau vă este greu să îl scoateți din cămară, puteți face asta cu mîna :) Tocați pătrunjelul, amestecați-l cu un strop de oțet de la murături și un pic de sare.
     Încingeți tigaia/ castronul bine, puneți acolo uleiul, cățeii de usturoi zdobiți și nedescojiți, rupeți și adăugați ciupercile, apoi două treimi din murăturile feliate și pătrunjel. Feliați mușchiul de vită la grosimea de 1 cm și răsfirați pe el sare, piper, boiaua și coaja de lămîie rasă fin. Scoateți din tigaie ciupercile, apoi puneți două linguri de ulei și fripturile, într-un singur strat, întorcînd periodic și lăsînd pînă se fac aurii.
     Stropiți fripturile cu coniac, aprindeți atent cu un chibrit (dacă doriți), lăsați flăcările să se stingă, aduceți din nou ciupercile în tigaie, adăugînd iaurtul, lăsați compoziția să dea în clocot.
    
     Începeți să aranjați mîncarea. Tranferați pe un platou orezul și afînați-l, iar deasupra aranjați vita Stroganoff și răsfirați murăturile rămase, ceapă (ar putea fi roșie) și pătrunjel.

Să aveți poftă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu