miercuri, 1 iulie 2015

Cheesecake pentru Luluța

  
  Știți cît de importantă este o alimentație echilibrată pentru bebeluși, mai ales în primii ani de viață, atunci cînd regimul alimentar este contorolat de părinți și aceștia hotărăsc ce li se permite și ce nu. V-aș povesti o mulțime de lucruri despre cum mă strădui să îi construiesc fetiței mele un sistem de nutriție sănătos (că doar ar constitui o introducere adecvată a acestei postări), dar nu vreau să pierd timpul în zadar cu mamele care își hrănesc copiii la 2 ani cu mîncarea pe care o prepară pentru maturi, cu tot ce vrei și gătită cum vrei, adesea nesănătos; cu ciocolate; bomboane; sucuri din pachet și alte prostii care nu sunt pentru virsta lor, pe care întrebîndu-le dacă consideră normal acest lucru iți zic că esti pedantă, se supără sau și mai rău, te acuză că nu faci același lucru cu copilul tău. Pînă la urmă, fiecare părinte face alegerea sa despre cum sau ce este corect.
     Eu vreau doar să vă împărtăș o metodă prin care o pot convinge pe Maria-Andreea să iși mănînce porția de brînză în fiecare zi ori mai rar, dar să o facă și sper că o să vă fie de folos. Varianta mai jos expusă este una foarte ușor de preparat, o sa îi lase încîntați pe copii ca și aspect și mai ales o să îi determine să mănînce brînză, ceea ce este foarte important în alimentația lor.

Ingrediente:

4 biscuiți pentru copii (să fiți atenți ca în compoziția acestora să fiezahăr și nu substituitori)
1 linguriță de iaurt
50g brînză
50g fructe la alegere










                                         Metodă de preparare:

  1.      Fărîmați biscuiții și mestecații cu o linguriță de iaurt, acesta înlocuiește untul din cheesecake-ul pentru maturi, dar la fel de bine ajută la formarea unei consistențe necesare, puneți-l la fundul paharului și presați un pic cu o lingură. Puteți folosi orice vas, dar unul de sticlă prin care se văd straturile, va fi cel mai potrivit.
  2.      Mixați cu un robot de bucătărie brînza pînă obțineți o cremă fină. Apoi adăugați fructele tot aici, dacă vreți, le puteți pune pe pereții paharului sau le fărîmîțați aparte și le turnați deasupra, le puteți pune și ca simplu ornament deasupra cremei de brînză, cum doriți așa faceți, rezultatul oricum va fi unul bun dacă depuneți suflet.
         Puneți paharele pentru cîteva min la frigider și apoi le puteți servi copiilor, avînd grijă să nu fie prea rece. Să aibă poftă copii!


          Eu am făcut cîteva variante de unde vă puteți inspira. Nu am adăugat zahăr pentru că fructele sunt dulci, pentru că nu adaug zahăr în mîncarea pentru copilul meu și pentru că Maria mănîncă cu  mare plăcere acest desert și fără zahăr. Sper același lucru să facă și copiii D-stră!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu